Om företaget - SafetyMate - Smart säkerhet för hela familjen

Fraktfritt vid köp av minst 3 valfria varor
Vi finns på webben sedan 2004
Fast frakt 25 kr
Skickas inom 1-3 dagar
30 dagars öppet köp
Till innehåll

Om företaget

SafetyMate är ett litet familjeföretag som inriktat sig på säkerhet och säkerhetsprodukter. Jag som driver företaget heter Stina Hallgren, är i 40-årsåldern och mamma till tre barn. Jag är en typisk "kycklingmamma" och var ofta rädd att tappa bort barnen när vi var på köpcentret och handlade. Det är så mycket folk ibland och ett litet barn kan springa iväg och försvinna i folkmassan på ett ögonblick.

SOS-brickan
Då tänkte jag att man borde ha någon slags id-handling på barnen ifall de skulle komma bort, så att en vuxen kan hjälpa barnet tillrätta. Jag letade både i affärerna och på internet men kunde inte hitta någon riktigt bra lösning. Då tog jag saken i egna händer och tillverkade vår SOS-bricka. Jag märkte sedan att det fanns fler föräldrar med samma problem, så jag började tillverka produkterna i större skala och startade mitt företag hösten 2004.

SOS-kortet
I samband med att jag uppfann SOS-brickan tänkte jag att även vuxna och ungdomar skulle behöva något slags id-handling som berättar vem som ska kontaktas om det skulle hända en olycka, och vilka sjukdomar, allergier och mediciner de har så att sjukvårdspersonal får lättare att ge rätt behandling. Det var så vårt SOS-kort kom till.

SOS-visslan
Sedan insåg jag att alla, både barn och vuxna, alltid borde ha en visselpipa med sig så att man kan kalla på hjälp om det skulle hända något. Om ett barn går vilse, om jag blir överfallen, kort sagt om man behöver hjälp men inte kan/orkar ropa på hjälp. Det är ju betydligt lättare att blåsa i en visselpipa än att ropa, särskilt under en längre tid. Därför säljer jag nu också SOS-visslan.

Jag valde att kalla produkterna för SOS-namn eftersom SOS är en internationellt vedertagen nödsignal, som de flesta förstår betydelsen av. Bokstavskombinationen SOS sägs stå för Save Our Souls, alltså Rädda Våra Själar på svenska. Signalen SOS togs ursprungligen fram för att morsekoden skulle vara enkel att sända vid en olycka. S är tre korta signaler, O är tre långa signaler, och det sista S:et är förstås också tre korta signaler.
Alltså: · · · — — — · · · , "tre korta, tre långa, tre korta".

Stina Hallgren

Billiga och bra försäkringar
Jag hoppas att du tycker att mina produkter är bra och vill köpa dem till dina barn och hela din familj, men jag hoppas också att du/ni aldrig får verklig användning för dem. Det är ungefär som en försäkring, man hoppas att man aldrig behöver använda den, men den är väldigt bra att ha om olyckan är framme. De här produkterna är både bra och billiga försäkringar, och jag vet att de kan göra en stor skillnad i en nödsituation, kanske t.o.m. vara avgörande för hur väl det hela löser sig.

Jag önskar dig och din familj all lycka och välgång.

Stina HallgrenFöretaget har F-skattsedel / är godkänt för F-skatt.

Tillbaka till innehåll